Beszarsz Blog

Álhírek minden mennyiségben. Csak erős idegzetűeknek.

Megintallunkvazze Blog

Nincs megjeleníthető elem

Megtalálták az eredeti Mona Lisat

2008.01.31. 14:52 - Szafi01

Címkék: álhír rejtély lisa szenzáció mona

2008. Január 31, Róma, Olaszország - szenzációs műkincsre leltek a mai napon az olasz Leonardo Kutatási Bizottság (Leonardo Research Committee - LRC) munkatársai. Mint már régóta ismeretes, a Louvre-ban kiállított Leonardo Da Vinci festményből a művész eredetileg két példányt festett meg. A francia múzeum féltve őrzött kincse született később és sokak szerint befejezetlen, ezért hiányzik róla pédául a szemöldök és a szempilla.

Ma reggel egy szicíliai faluban élő kecskepásztor éppen elhunyt nagyanyja hagyatékában kutatott, amikor rábukkant egy festményre, melynek nagyobb része ismerős volt, míg maga az arc családjának nő tagjaira emlékeztette, bár elmondása szerint minden női felmenője szakállas volt. Ugyanakkor el tudja képzelni, hogy esztétikára fogékony festőművész nem feltétlenül ragaszkodik a végletekig minden apró részlethez, inkább idealizált képeket fest.

K. Tünde média személyiség kissé meglepetten, de örömmel konstatálta, milyen erős hasonlóságot mutat a képen látható misztikus hölggyel. Szerinte ez is csak az ő szépségének mértékét mutatja. Nem emlékszik rá, hogy lennének olasz felmenői, de nem tartja kizártnak, hogy akár rokonságban áll Leonardo művének alanyával.

A Leonardo Research Committee elnöke, Donatello Luigi Cinquecento szerint nem csoda, hogy a festményt idáig rejtegették.

A bejegyzés trackback címe:

https://beszarok.blog.hu/api/trackback/id/tr65319534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása