Beszarsz Blog

Álhírek minden mennyiségben. Csak erős idegzetűeknek.

Megintallunkvazze Blog

Nincs megjeleníthető elem

Újságírók ezrei veszthetik el állásukat a bloggerek miatt

2008.01.29. 21:45 - Szafi01

Címkék: média blog újságírás álhír

A Független Piackutatók Szövetsége reprezentatív kutatása szerint, amelyet 2006. októberében és novemberében végeztek Magyarország 22 nagyvárosában, az internetezők 87,4%-a olvas rendszeresen blogokat. A megkérdezettek 64%-a találja hitelesebb forrásnak a blogokat a köztudottan politikai és gazdasági érdekcsoportok kezében lévő sajtókiadványoknál. Közel 80% szerint jobb lenne, ha a nyomtatott médiába is betörne a blog, mint műfaj.

Az Újságíró Tanulók Országos Szövetsége képviselője a hírre reagálva elmondta, ma már az újságíró képzéseken tanítják a blogolást, a photoshopban történő képmanipulálást és a lánclevelek indítását. Így érzésük szerint eléggé felkészültek a kor kihívásaival kapcsolatban, és nem tartanak attól, hogy a bloggerek elveszik a kenyerüket.

Megkerestük a Bloggerek Szakszervezetét is, akik szerint ők már számosságukban is nagyobb erőt képviselnek, mint hivatásos kollégáik. A számbeli fölény pedig előbb-utóbb megjelenik majd az olvasottsági mutatókban is.

Ugye hihetőnek tűnik? Meglátásunk szerint a mai magyar média világa ilyen. Minél ijesztőbb, minél hihetetlenebb egy hír, annál többen bedőlnek neki. Blogunkkal görbe tükröt szeretnénk állítani ennek a megkergült világnak és az irónia, a gúny eszközeivel kicsit felhívni a figyelmet arra, hogy nem kell mindent elhinni, ami a sajtóban megjelenik.

Reméljük, tetszeni fog.

A szerkesztők

A bejegyzés trackback címe:

https://beszarok.blog.hu/api/trackback/id/tr71317075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blogart · http://blogart.blog.hu 2008.02.18. 16:51:47

King kong méretű majom nyomait találták meg Budapesten.


süti beállítások módosítása