Beszarsz Blog

Álhírek minden mennyiségben. Csak erős idegzetűeknek.

Megintallunkvazze Blog

Nincs megjeleníthető elem

Legyen Ön is pilóta!

2008.02.04. 08:45 - Szafi01

Címkék: repülés tudomány navigáció álhír

A légitársaságok régóta küzdenek a hajózó személyzet, azaz a légiutaskísérők és a pilóták hiányával. Az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal, az FAA új reptéri navigációs rendszer bevezetésével most könnyíteni szeretne a pilóták képzésén, így rövidebb idő alatt több új légikapitány kaphatja keze közé a botkormányt és vághat neki a sztratoszféra végtelen mezőinek.

Az új navigációs rendszer lényege, hogy a szokásos csalogatófények mellett új lámpasort helyeznek el, amely a kifutópálya helyes megközelítésében segít a pilótáknak. Elsőként a new yorki John F. Kennedy reptéren üzemelték be a rendszert, amely egyértelműen elnyerte a légiforgalomban dolgozók tetszését.

Richard de Havilland, neves műrepülő bajnok szerint a korábban használt ILS nevű navigációt segítő találmány is sokat lendítette előre a poldári repülés biztonságát, de ezek az új lámpasorok különösen nagy segítséget nyújtanak a kezdő pilótáknak.

Stábunk az Amaerican Airlines pilótafülkéjéből készítette az alábbi felvételt:

A bejegyzés trackback címe:

https://beszarok.blog.hu/api/trackback/id/tr11324127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása